natash, ja leję Castrol Edge 5W40 od przebiegu 38kkm, teraz mam 124kkm. Wymiana co 15kkm. Dolewki rzędu 0,2 do 0,3l/100km.
[O2] BXE, szklanki, popychacze, wałek rozrządu
Zwiń
X
-
natash , też mam te olej od ostatniej wymiany ( wcześniej motul specyfik) i jak na tamtym oleju coś dolewałem więcej to na razie 11tys bez dolewki - ale czy olej służy to się okaże hehemam nadzieję, że nie będę musiał zmieniać słupka, ale przy wymianie rozrządu chętnie rzucę okiem pod pokrywę zaworów.
service by Auto Tar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konkonZamieszczone przez natashwymienia się szklanki 4 szt, panewki 4 szt i popychacza 4 szt, w celu oszczędzenia wałka korbowego..
Komentarz
-
-
Żałuje, że nie ruszyłem tego przy rozrządzie, ale nie wiedziałem o czym mówić, teraz wymieniał będę chłodnicę klimy to pogadam dłużej.
[ Dodano: Czw 14 Cze, 12 15:19 ]
Z tego co czytam to najpierw i tak słychać metaliczny dźwięk, także raczej nie rozleci się w sekundzie tylko będą jakieś objawy, ale jak wiadomo lepiej zapobiegać niż leczyć. Chciałbym jakiś schemat zobaczyć, bo wiem tylko gdzie akumulator leży w aucie
oraz ile czego się wymienia.
Komentarz
-
-
no właśnie z tym dźwiękiem to ja nie wiem :|
moim zdaniem powinno słychać jak się tłucze
a wychodzi na to że albo większość to zlewa, nie słyszy albo nie słychać nic i znienacka korba mówi: pierdolę, wysiadam
ostatnie dwie wymiany LM 4100, wcześniej motul
praktycznie zero dolewki, jak już to z mojego widzi mi się :diabelski_usmiech
150kkm się zbliża
Komentarz
-
-
natash,
wymienia się szklanki 4 szt, panewki 4 szt i popychacza 4 sztJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashZ tego co czytam to najpierw i tak słychać metaliczny dźwięk, także raczej nie rozleci się w sekundzie tylko będą jakieś objawy,O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Chyba od 9 do 18sek. najlepiej słychać takie "tyk,tyk,tyk dość twarde... To o to chodziło ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
dzis dołaczam do klubu , bxe !
od wczoraj słychac dosyc glosno panewki i szklanki w moim samochodzie ,odstawiłem dzis do mechanika wiadomosc w poniedzialek co robimy !
przebieg według blatu to 82 tys według vcds na edc15 to 172 ts ,zmina silnika z bls na bxe rzezba !
olej wymieniany co 15 tys ma castrole edg 5w30 , jezdzony dynamicznie, spalanie okolo 7,1 tys po zimie ! silnik chłodzony za kazdym razem okolo 3 minut na wolnych obrotach
zastanawiam sie nad wymiina calego słupka bo
nie dlugi bede musial wymieniac olej i rozrzad
cena słupka wyniesie tyle samo albo mniej co naprawa szklanek panwek i korbowodu i rozrzadu !1
:evil: :evil: :evil:
to ja teraz bede relacjonawal co i jak , postaram sie zrobic jakies zdjeciawow wr............
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteqszkoda, podniesienie wolnych obrotów nic nie dało ?
co w moim zobaczymy za jakieś 20kkm przy kolejnym rozrządzie
co do powyższego przypadku to uwaga - to jeszcze jeździłosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz